Uborkasaláta. Ungersk gurksallad är en av mina favorittillbehör.
Enkelt och gott! Prova!!!
Ingredienser:
1 gurka
1 1/2 msk ättika ( alt. vinäger)
1 1/2 msk vatten
1 vitlöksklyfta
salt
socker
gräddfil
paprikapulver
Gurkan skivas i väldigt tunna skivor. Sprid ut gurkskivorna på en tallrik och salta rikligt! Låt dra i en kvart. Krama sedan ur gurkan med händerna så att vätskan rinner av. Häll sedan ättikan och vattnet över gurkskivorna. Pressa i vitlöken och ha i tre nypor socker. Rör om och smaka av. Smaken ska vara balanserad mellan syrlighet, sälta och sötma. Låt dra i en halvtimme. Garnera med ett par matskedar gräddfil (eller blanda in gräddfilen som på bilden) och toppa med ungerskt paprikapulver.
Vill man absolut inte ha vitlök kan man ta bort det.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Vilken bra blogg du har!
SvaraRaderaJa, gurksalladen är riktigt god...UTAN vitlök (enligt mannen min)
Kramar Elin
Tack!
SvaraRaderaJa, han är ju en vampyr =)
Du borde dock prova den med vitlök för den är så mycket godare då....=)
kram